10 خوراکی سالم و مقوی برای بهار | تغذیه سالم


 

 

 

برترینا: این خوراکیای سالم موجب بهبود روحیه، انرژی، متابولیسم و حافظه شما می شن. بهتره اونا رو در رژیم غذایی خود در فصل بهار بذارین. چون وقتی انتخابای غذایی شما درست باشن، آینده سلامت شما بهتر هستش.

گردو واسه خلق و خو و روحیه خوبه.

گردو سرشار از تریپتوفانه. بدن شما به این آمینو اسید نیاز داره تا ماده شیمیایی سروتونین تولید کنه که حس و حال شما رو بهتر می کنه. محققین اسپانیایی کشف کردن که آدمایی که گردو می خورن سطوح بالاتری از این ماده شیمیایی طبیعی واسه بهبود روحیه دارن. مزیت دیگه گردو اینه که به آرومی هضم می شه. این باعث می شه که روحیه شما پایدار بمونه و تحمل استرس واسه شما راحت تر شه.



مارچوبه هم واسه بهبود روحیه مناسبه.

این شاخه های سبز یکی از بهترین منابع فولاته، فولات یه جور از ویتامین ب است که شما رو از افسردگی آزاد می کنه. فولات واسه سنتز انتقال دهنده عصبی دوپامین، سروتونین و نورپینفرین مهمه. همه این ماده های شیمیایی واسه بهتر کردن حال شما خوب هستن. یه فنجون پاستا همراه با مارچوبه واسه اینکه احساس بهتری داشته باشین کافیه.

سیر بهاری به کاهش وزن کمک می کنه.

مزیت این خوراکی فصلی در ترکیبی به نام الیسین نهفتهه و الیسین به سیر بوی تندی میده. الیسین با تحریک حس سیری در مغز باعث می شه که زیاد غذا نخورین. سیر بهاری مزه ملایم تر و شیرین تری در مقایسه با پیازهای سفید خشکی که در فصلای دیگه می خرید داره. می تونین اونو در سالاد خرد کنین تا چربی هاتون رو آب کنه.

سبزیجات هم وزنتون رو کم می کنن.

اگه می خواین وزن کم کنین لوبیاها یکی از بهترین گزینه ها هستن. بدن شما باید بیشتر از عادی کار کنه تا فیبر لوبیا رو بشکنه. پس انرژی بیشتری واسه هضم اون مصرف می کنه. پروتئین سبزیجات پیام سیری رو به مرکز گرسنگی مغز می فرستد.



اسفناج انرژی میده.

این برگای خوشمزه منبعی غنی از آهن هستن، به خصوص اگه گوشت دوست ندارین. آهن ماده ای مهم و لازم واسه سلولای قرمز خونیه که با جفت و جور کردن اکسیژن واسه عضلات به ما انرژی میده. محققین سوئدی تازگیاً کشف کردن که سبزیجات به راه دیگه ای هم به بدن انرژی میدن: ترکیبات یافت شده در اسفناج در واقع کارایی میتوکندریا (یعنی کارخانجات تولید انرژی در درون سلولای بدنمون) رو زیاد می کنن. این یعنی خوردن یه فنجون اسفناج پخته در روز به بدن انرژی بیشتری میده.

آرتیشو هم انرژی زا است.

اگه شمام هنگام بالا و پائین رفتن از پله نفس نفس می زنید، باید این سبزی رو امتحان کنین. آرتیشو پر از منیزیمه که ماده معدنی حیاتی واسه بیشتر از 300 عکس العمل زیست شیمیایی در بدن از جمله تولید انرژی حساب می شه. اگه منیزیم کافی نگیرین، عضلات شما باید بیشتر کار کنن تا عکس العمل نشون بدن و زودتر شما رو خسته می کنن. حدود 68 درصد از ما مقدار کافی از این ماده معدنی مصرف نمی کنیم. خانوما باید 320 میلی گرم در روز منیزیم مصرف کنن. یه آرتیشو متوسط حدود 77 میلی گرم منیزیم و فقط 60 کالری انرژی داره.

سالمون واسه پوست خوبه.

واسه اینکه از چین و چروک پوست پیشگیری کنین، سالمون رو سر سفره خود بیارین. سالمون منبعی غنی از اسید چرب با عنوان EPAه که یه جور امگا-3 هستش که به جلوگیری از آزاد شدن آنزیمای کاهنده کلاژن کمک می کنه و نمی ذاره پوست شل یا چروک شه. امگا-3 تولید چربی پوست رو هم تنظیم می کنه و آبرسانی رو تقویت می کنه.



توت فرنگی هم واسه پوست مناسبه.

شاید توت فرنگی خودش پوست صافی نداشته بیشترین، ولی به شما کمک می کنه تا پوست خوبی داشته باشین. توت فرنگی پر از آنتی اکسیدان هاییه که به بازسازی پوست آسیب دیده از فاکتورهای زیست محیطی مانند آلودگی و اشعه فرابنفش کمک می کنه. این میوه پر از ویتامین ث است که به کاهش چروک و خشکی پوست کمک می کنه. اونا رو بطور مستقیم روی پوست بمالید، چون توت فرنگی اکسفولیانت طبیعی هم هست.



تخم مرغ واسه بهبود حافظه عالیه.

زرده تخم مرغ غنی از کولینه که ماده غذایی مهمی واسه به یاد آوردنه. بدن شما به کولین نیاز داره تا ماده ای شیمیایی به نام استیل کولین واسه مغز بسازه که این ماده واسه ذخیره سازی خاطرها مهمه. تو یه تخم مرغ بزرگ 147 میلی گرم از این ماده هست.



با بلوبری حافظه خود رو تقویت کنین.

همیشهً بلوبری بخورین تا از امتیازات اون واسه حافظه بهره ببرین. در مطالعه ای که تازگیا انجام شده، به آدمایی که مشکل حافظه به وجود اومده به وسیله افزایش سن دارن، به مدت 12 هفته دو و نیم فنجون آب بلوبری در روز داده شد و بعد از این مدت بهبود زیادی در حافظه و یادگیری اونا انجام شد. ماده مخفی بلوبری، یه جور آنتی اکسیدان به نام آنتوسیانینه که مقدار سیگنالا بین سلولای مغزی رو زیاد می کنه و انعطاف پذیری اونا رو بیشتر می کنه، در نتیجه یادگیری و حافظه تقویت می شه.