10 خوراکی سالم بر روی زمین | تغذیه سالم

وقتی پای تغذیه سالم در میان باشه باید با دقت بیشتری مواد غذایی مصرفی خودتون رو انتخاب کنین.

پایگاه اینترنتی دیلی میل با منتشر کردن یه گزارش 10 ماده غذایی رو به عنوان سالم ترین خوراکیا در سیاره زمین معرفی کرده که از جمله شامل شکلای جور واجور لیمو از بین مرکبات و گردو از بین شکلای جور واجور آجیل است.

در این گزارش 10 خوراکی نامبرده به ترتیب زیر معرفی شده:

شکلای جور واجور لیمو: تنها یه عدد لیمو شامل بیشتر از 100 درصد نیاز روزانه فرد به ویتامین C هستش و به افزایش سطح کلسترول خوب HDL و تقویت استخوانا کمک می کنه. فلاونوئیدهای مرکبات که در شکلای جور واجور لیمو پیدا میشه، مانع از رشد سلولای سرطانی است و باعث می شن که این میوه به صورت یه ضد التهاب عمل می کنه.

بروکلی: یه ساقه متوسط بروکلی شامل بیشتر از 100 درصد نیاز روزانه آدم به ویتامین k و تقریبا 200درصد دوز روزانه پیشنهاد شده ویتامین سی است که هر دو این دو این ویتامینا از مواد مغذی لازم واسه استخون سازی حساب می شن. مصرف این مقدار بروکلی به دفع سرطانای زیاد هم کمک می کنه.

شکلات تلخ: پودر کاکائو غنی از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدانیه که کلسترول بد رو کاهش و سطح کلسترول خوب رو زیاد می کنه.

سیب زمینی: یه سیب زمینی قرمز شامل 66 میکروگرم فولات سازنده سلوله که اندازه اون تقریبا به اندازه یه فنجون اسفناج یا کلم بروکلی است. یه سیب زمینی شیرین هم تقریبا شامل هشت برابر نیاز روزانه آدم به ویتامین A است که واسه مقابله با سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن لازمه.

ماهی سالمون: ماهی سالمون منبع بزرگی از اسیدهای چرب امگا 3 هستش که با کم شدن خطر دچار شدن به افسردگی، مریضی قلبی و سرطان رابطه داره.یه وعده سه انسی (85.04 گرم) سالمون شامل تقریبا 50 درصد از دوز روزانه آدم به نیاسینه که از دچار شدن به مریضی فراموشی و کاهش حافظه پیشگیری می کنه.

گردو: گردو در میان همه آجیلا شامل بیشترین اندازه اسیدهای چرب امگا 3 هستش که به کاهش کلسترول کمک می کنه. نشون داده شده که امگا 3 باعث بهتر شدن وضعیت روانی و مقابله با سرطان می شه.

آووکادو: آووکادو پر از چربیای سالم است و تو یه مطالعه ثابت شده که کلسترول رو تا حدود 22 درصد کم می کنه. یه عدد آووکادو بیشتر از 40 درصد نیاز روزانه آدم به فولات رو تامین می کنه که می تونه خطر دچار شدن به مریضی قلبی رو کم کنه.

سیر: سیر یه مبارز قوی با بیماریا حساب می شه و می تونه مانع رشد باکتریا از جمله ایی کولی شه. یه ترکیب موجود در سیر به نام آلیسین Allicin می تونه به عنوان یه ضد التهاب قوی بکنه و مشخص شده که این ترکیب به پایین آوردن کلسترول و سطح فشار خون کمک می کنه.

اسفناج: اسفناج شامل لوتئین و زیگزانتین، دو آنتی اکسیدان تقویت کننده سیستم ایمنیه که واسه سلامت چشم مهمه. تحقیقات گذشته نشون داده که اسفناج در میان میوه ها و سبزیجاتی که با سرطان مقابله می کنن، موثرترینه.

شکلای جور واجور لوبیا: مصرف یه وعده حبوبات (لوبیا، نخودفرنگی و عدس) چهار بار در هفته خطر دچار شدن به مریضی قلبی رو 22 درصد کم می کنه. این روش خطر دچار شدن به سرطان سینه رو هم کم می کنه.

منبع :