10 خوراکی خطرناک که می توانند شما را بکشند | تغذیه سالم

سایت دیجی رو – وحید علیپور: ما غذا میخوریم تا در سلامت بتونیم به فعالیتای روزانه خود ادامه بدیم، اما بعضی از غذاها هستن که ممکنه واسه سلامتی ما ضرر دارا باشن و به بدن ما آسیب برسانند. این غذاها اگه خیلی مورد مصرف قرار بگیرن به شکل کم کم می تونن باعث بیماریای جدی و یا حتی مرگ ما شن. در ادامه و در این تاپ 10 با ده تا از خطرناکترین غذاهایی که واسه سلامتی ما ضرر دارن آشنا میشیم،

10- تزئینات روی کیک
بدیش اینه باید به اطلاع عاشقان کیکها برسونیم که این خوراکی خوشمزه می تونه باعث مرگ اونا شه! بیشتر ادما از مضرات قند زیاد آگاهی دارن، اما میدونستین که شکر موجود در لعاب روی شیرینی از شکر موجود در خود کیک بیشتره؟ قندی که تو یه تیکه کوچیک از این مواد هست چهار برابر بیشتر از قندیست که تو یه پیراشکی پیدا میشه. پس از خودرن این مواد قند و کلسترول خون خیلی زیاد میشه. از دیگر مشکلات خامه و لعاب و تزئینات روی کیک یا شیرینی خاصیت چاق کنندگی اوناس.

 

10 خوراکی خطرناک که می تونن شما رو بکشن

 
9- شکلاتای مارس
این شکلات که در ایران هم فت و فراوون پیدا میشه یکی از ناسالم ترین شمشای شکلاتی (شکلات بار) موجود در بازاره و بیشتر از 1200 واحد کالری داره. کارشناسان ادعا می کنن که تا چند دقیقه پس از خوردن این شکلات خوشمزه به دلیل کاهش جریان خون به مغز، احتمال سکته بسیار بالا میره. شکلاتای مارس شدیدا واسه سلامتی شما خطرناک هستن. اما اگه علاقه زیادی به خوردن شکلات دارین پیشنهاد می کنیم که از شکلاتای مشکی یا تلخ استفاده کنین.
8- جگر چرب
جگر چرب یا Foie gras یه جور غذایی فرانسویه که معمولا در رستورانهای گرون قیمت و گرون مربوط به این کشور به فروش می رسه. اما اگه روزی به این دست از رستورانها مراجعه کردین بهتره بدونین که این خوراک چیجوری جفت و جور می شه. واسه جفت و جور جگر چرب یه جور لوله رو وارد دهن اردک یا غاز می کنن و به زور به حیوان غذا می خورانند، این کار باعث بزرگ شدن و خوشمزه تر شدن کبد یا همون جگر می شه. این کار وحشیانه نه فقط باعث مرگ حیوان می شه، بلکه خوردن اونا ضرر زیادی به بدن آدم میرسونه.
7- بادام تلخ
به دلیل خطر احتمالی زیادی که بادام واسه بدن داره، فروش و خرید اون در کشور نیوزلند غیرقانونیه! خوردن حتی مقدار کمی بادام تلخ می تونه باعث بروز خطر جدی، مخصوصا واسه کودکان شه. این باداما بر خلاف بادامای شیرین شامل مقادیری سیانید هستن. حالا خوبیش اینه در بیشتر موارد بادامایی که خریداری می شن شیرین هستن و فقط تعداد کمی بادام تلخ در میان اونا هست، اما در بعضی موارد گزارش شده که همین بادامای تلخ در مقادیر کم هم باعث بروز مسمومیت در آدمایی شدن که سیستم ایمنی بدن اونا ضعیفه.
6- روغن پالم
شاید روغن پالم رو به شکل خام در هیچ جا مشاهده نکنین، اما این روغن خطرناک در خیلی از خوراکیا مثل کره های گیاهی، سوپای آماده، روغنای طبخ و پز، شیرینیا، کیکا و حتی در شکلاتای نوتلا هست. این روغن دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده که واسه سلامتی واقعا ضرر دارن. جالبه بدونین که این روغن علاوه بر آدما، به حیوانات و محیط زیست هم آسیبای زیادی وارد کرده. واسه تولید این روغن به فضای زیادی نیازه که این فضا عموما از تخریب جنگلها به دست میاد، به دلیل قطع درختان و کاشت درختان مخصوص واسه ساخت روغن پالم حیوانات زیادی مثل اورانگوتانا و ببر سوماترایی در خطر نابودی قرار گرفتن.

 

5- سیب زمینیای سبز
معمولا خوردن سیب زمینی مشکلی واسه بدن ایجاد نمی کنه، اما بهتره وقتی که این سیب زمینیا سبز رنگ می شن اونا رو دور بندازین. سیب زمینیها یه جور گلیکو آلکالوئید به نام سولانین تولید می کنن که ترکیبی سمی واسه آدما و حیواناته. در سال 1899 پنجاه و شش سرباز آلمانی پس از خوردن سیب زمینه های سبز دچار مشکلات به وجود اومده به وسیله مسمومیت به وسیله سولانین مثل اسهال زیاد، سردرد شدید، رفتن به کما و حتی مرگ شدن. یه فرد بالغ با خوردن 450 گرم سیب زمینی سبز دچار مسمویت شدید سولانین می شه.
4- ذرت بوداده (پاپ کورن) که در مایکروویو درست شده
ذرت بوداده شامل پرفلوئورواکتانوئیک اسیده که ماده ای سرطانزا حساب می شه. تحقیقات دیگری هم انجام شده که نشون میده پاپکورنی که مایکروفر درست می شه خاصیت سرطانزایی داره. بعضی از تولید کنندگان واسه جفت و جور این پاپ کورنها از ماده ای شیمیایی به نام دیاستیل استفاده می کنن که باعث ابتلای کارکنان این کارخانه ها به مریضی موسوم به "ریه کارگران پاپ کرن سازی” شده. یافته های این تحقیقات باعث کاهش مصرف این دست از پاپ کورنای مایکروفری شده. پیشنهاد می کنیم شمام واسه سلامتی بیشتر دانه های ذرت رو خودتون در ماهیتابه تفت داده و به ذرت بوداده تبدیل کنین!
3-  نمک
طبق تحقیقی که در آمریکا انجام شده درصد از رستورانها همیشه مقداری نمک هم در اختیار مشتریان خود قرار میدن. واقعا نمک رو همه جا میشه دید. درسته که سنگ نمک دارای 80 ماده مختلفه که واسه سلامتی لازمن، اما وقتی که این سنگ در دمای بیشتر از 2000 درجه سانتیگراد قرار میگیره تا به نمک طعام تبدیل شه مقدار خیلی از این مواد مغذی رو از دست میده، کاهش این مواد باعث افزایش پتاسیم یودید در نمک می شن که مقدار خیلی از اون باعث بروز مریضی می شه.

 

تحقیقات نشون داده که مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون، مشکلات زیاد کلیه، تیروئید، کبد و خیلی از بیماریا و مشکلات دیگه می شه. الان خیلی از افراد نمک طعام رو به عنوان سم سفید می شناسن و به جای اون از نمکای طبیعی استفاده می کنن.
 
2- خوراکیایی با رنگای مصنوعی
بدیش اینه خیلی از شکلاتا و شیرینیا به دلیل به کار گیری رنگای عجیب در رتبه دوم لیست ما قرار می گیرن. الان به کار گیری این رنگا به اندازه ای زیاد شده که خوردن اونا به چیزی عادی تبدیل شده. امروزه اندازه مصرف این مواد نسبت به سال 1955 حدود 5 برابر زیاد شده.

 

این مواد اثرات داغون کننده ای دارن، مثلا رنگای آبی موجود در شکلاتا و نوشیدنیا باعث ایجاد تومور مغزی، رنگای سبز باعث تومور مثانه، رنگای قرمز باعث سرطان لنفوسیت و تیروئید و رنگای زرد باعث بروز تقریبا همه مشکلات بالا هم اینکه آسم، بیخوابی و رفتار خطرناک می شن. این رنگا می تونن باعث بروز بیش فعالی و ADHD (که خیلی از کودکان امروزه به اونا دچار هستن) شن.
1- برنجِ مونده
خیلی از افراد نمی دونن که خوردن برنجی که از دیشب مونده باعث بروز چه مشکلاتی در بدن اونا می شه. اگه برنج پخته رو شب هنگام در دمای اتاق نگهداری کنین باکتری ای به نام باسیلوس سرئوس در اون رشد می کنه. این باکتری مواد سمی ای تولید می کنه که باعث گرفتگی عضلات و اسهال و تهوع شدید در افراد می شه. هرچه برنج پخته شده بیشتر در دمای اتاق نگهداری شه احتمال بیشتری هست که با خوردن اون دچار بروز مسمومیتای شدید شید. پیشنهاد می کنیم که تا جای ممکن از برنج تازه پخته شده استفاده کنین.

 

 

.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت آکا

  • مطالب در رابطه